Dit is mijn eerste blog (meer over wie ik ben lees je hier). Ik wil graag werknemers, ondernemers en zelfstandigen bereiken die lekker ambitieus zijn en tegelijkertijd aandacht willen geven aan innerlijke zingeving. Er is nog zoveel te winnen in de wijze waarop we ons werk insteken, naar onszelf toe en ook naar de mensen met wie we werken.

Ik kom uit een gezin waar dingen bereiken, resultaten en hoge cijfers als erg belangrijk worden gezien. Dit heeft ertoe geleid dat ik altijd hoog heb gereikt, veel van mijzelf én van mijn omgeving heb geëist. Op zich prima natuurlijk, want het heeft me ver gebracht. Alhoewel het ook als effect had, dat ik vaak onrust voelde. Ik was altijd bezig om verder te komen, hoger te reiken. Totdat ik een auto-ongeluk kreeg en ineens niet zoveel meer kon. Ik werd letterlijk ineens tot stilstand gedwongen.

Ik moest een carrière-switch maken, want mijn baan als country manager van een nieuw op te starten Zweeds bedrijf in Nederland kon ik niet meer volhouden, vanwege de fysieke klachten door het ongeluk. Tegelijkertijd kwam er ook een innerlijke switch: ik realiseerde me dat ik altijd met de buitenkant bezig was geweest, in de veronderstelling dat daar het geluk lag. In die volgende baan, die promotie, die lease-auto, dat huis, die exotische reis etc. Terwijl niets van dat alles me de echte rust bracht die ik zo verlangde.

Er zat niets anders op: ik ‘moest’ in retraite om hier aandacht aan te kunnen besteden! Zo gezegd, zo gedaan en niet veel later zat ik in Spanje. Ik keerde de manier waarop ik leefde om: eerst naar binnen gericht zijn en van daaruit naar buiten treden. En dat maakt alle verschil! Wat een vrijheid en plezier was er ineens!! Op ieder moment! Wow, zou het echt mogelijk zijn om altijd zo te leven? Ook in de dagelijkse hectiek van ons gewone leven? Het antwoord is: ja!!

In Spanje kreeg ik het inzicht: dit is wat ik met mijn leven wil doen. Noem het een roeping, maar ik zag ineens heel erg duidelijk dat ik niets liever wilde dan met de wereld delen dat we ieder moment kunnen leven vanuit 100% plezier, rust en vrijheid.
Ik werd dus monnik. Een moderne weliswaar, die niet in een klooster een teruggetrokken leven leeft, maar middenin de samenleving staat. Ik heb dus werk, relaties, een hypotheek etc. Maar ik leef wel vanuit de belofte om allereerst het bewustzijn in mijzelf te vergroten en van daaruit in de wereld. (En nee, je hoeft niet eerst monnik te worden om dit zelf te kunnen ervaren, het is er voor iedereen, ook voor jou!).

Daar gaat dit blog over: inzichten die ik heb vanuit mijn monnikschap verbinden met de dagelijkse realiteit van het werkende leven. Ik hoop van harte dat je meeleest en dat het je helpt om met meer rust en ruimte te leven en te werken!

Lees meer

Even voorstellen

Dit is mijn eerste blog (meer over wie ik ben lees je hier). Ik wil graag werknemers, ondernemers en zelfstandigen bereiken die lekker ambitieus zijn en